Вхід Реєстрація
UA RU
0
Головна ІнфоАвтомобільний замок дверей - корисна інформація

Замок дверей – основний елемент системи пасивної безпеки

Замовити замок на двері автомобіля є першочерговим завданням власника автомобіля у випадку, коли цей елемент поламаний або не виконує свою функцію в повному обсязі. Замок дверей - основний елемент пасивної системи безпеки.

Його призначення полягає в тому, щоб постійно тримати двері закритими, захищаючи ваш автомобіль від зловмисників та автовикрадачів. Будучи другою "лінією захисту" після електронної системи блокування дверей, якісні замки здатні ефективно протистояти несанкціонованому доступу та взлому.

Типи конструкції

Сьогодні купити замок дверей автомобіля можна двох основних видів, які відрізняються типом приводу:

  • механічні;
  • електромеханічні.

Конструкція дверного замка досить проста, але в той же час - ефективна. Вона включає корпус, в якому розташований механізм запирання з обертовим засувом. Замок має дві зажимні виїмки - основну і додаткову, яка дозволяє тримати двері закритими на початковому етапі запуску.

Муфта відповідає за відкривання дверей. Це система важелів і стрижнів, яка вивільняє обертовий засув, натисканням на защільці замка при доторканні до дверної ручки. Після відкриття дверей защілька повертається в початкове положення, завдяки пружині.

Виконавчий механізм замка відповідає за його блокування та відкривання, а принцип його дії полягає в звільненні важільної системи. У замках з механічним приводом запирання та відпирання важеля здійснюється ключем. Електрозамки оснащені глибинною передачею, яка перетворює обертальний рух електрозамка в поступальний рух закриваючого важеля.

Різні автомобілі мають різний тип дверей, тому конструкції замків для них можуть суттєво відрізнятися. Це необхідно враховувати, обираючи варіант для свого автомобіля, якщо не вдається знайти оригінальну запчастину.

Продовжуємо ресурс

Термін служби замків дверей строго не обмежений, деталь повинна витримувати весь термін експлуатації автомобіля. Щоб замок на дверях служив довго і безвідмовно, слідує дотримуватися нижченаведених рекомендацій:

  • при відкритті замка уникайте застосування надмірної сили;
  • регулярно (в середньому раз на півроку) змащуйте внутрішні деталі замка спеціальним водостійким засобом;
  • перевіряйте безвідмовність роботи механізмів замка хоча б раз на тиждень;
  • якщо замок замерз, використовуйте спеціальну рідину, що містить ізопропіловий спирт.

Проблеми дверних замків давно відомі - це блокування, забруднення, ослаблення повертальної пружини, корозія, механічне пошкодження, окислення електричних контактів замків. При перших ознаках неполадок в роботі (не відкривається або з труднощами відкривається та закривається двері), слухати чужі звуки і так далі слід одразу звернутися на СТО і, можливо, замовити новий замок.