Вхід Реєстрація
UA RU
0
Головна ІнфоЯк зробити свій автомобіль безпечнішим

Як зробити свій автомобіль безпечнішим

Не секрет, що щоденно по всьому світу відбуваються сотні та тисячі дорожньо-транспортних подій. При цьому збитки та втрати як власників авто, так і інших учасників дорожнього руху часто оцінюються в досить великі суми.

Незважаючи на той факт, що більшість ДТП трапляються через звичайну недбалість та непильність безвідповідальних водіїв, їх серйозність в багатьох випадках визначається тим, наскільки безпечною є експлуатація самого транспортного засобу.

Конструкція та виробник вашого автомобіля можуть допомогти уникнути смертельних травм, якщо ви коли-небудь потрапите в ДТП на шосе. Сучасні виробники завжди створюють нові продукти, які є більш безпечними для водіїв, тому якщо у вас є автомобіль, який не був модернізований, краще ознайомтеся з цими важливими порадами, які можуть знизити ризик серйозних травм на дорозі.

Проводьте регулярні профілактичні перевірки

Якщо ви користуєтеся своїм автомобілем більше десяти років, очікуйте, що деякі його деталі вже серйозно зношені. Не чекайте, поки ви "втратите" гальма, щоб відремонтувати свій автомобіль. Проведення щомісячних перевірок повинно допомогти вам виявити та виправити будь-які проблеми на ранній стадії, щоб вам не довелося зіткнутися з поломкою серед дороги.

Встановіть системи попередження про сліпі зони

Більшість зіткнень транспортних засобів відбувається, коли водії втрачають з виду автомобілі, які їдуть повз. Наявність так званих "сліпих зон" стала в останні кілька років однією з головних причин численних автомобільних аварій.

Тим часом варто відзначити, що нові досягнення в галузі безпеки транспортних засобів призвели до виникнення спеціального обладнання та датчиків, які виявляють будь-які об'єкти поблизу сліпих зон. Ви завжди можете встановити таку систему попередження на свій автомобіль, особливо якщо ви живете в міських районах з оживленим дорожнім рухом.

Підсиліть вікна

Розбите скло - серйозна загроза, на яку потрібно звертати увагу. При лобовому зіткненні лобове скло може бути розбите, а відламки розлетяться вам прямо в обличчя. На щастя, ви можете усунути цю загрозу, посиливши вікна за допомогою тонування преміум-класу, яке запобігає розрушенню скла на кілька частин.

Розгляньте можливість встановлення антиблокувальної системи гальм

Якщо ви нещодавно придбали новий автомобіль, ймовірно, він вже має антиблокувальну гальмівну систему з датчиками ABS, яка зменшує ковзання на слизьких чи обледенілих дорогах. ABS додає вашому автомобілю додаткову гальмівну здатність, що надзвичайно корисно в сценаріях "в останню хвилину". Якщо у вас в гаражі є стара модель авто, ймовірно, на неї також можна встановити ABS.

Робіть своє водіння безпечним і пам'ятайте про ці поради, перш ніж вирушити на недільну прогулянку на автомобілі.