Вхід Реєстрація
UA RU
0
Головна ІнфоНові можливості автомобільної оптики

Нові можливості автомобільної оптики

Безпека руху полягає не лише в чіткому дотриманні правил дорожнього руху всіма його учасниками. Важливою є людський фактор і технічний стан автомобіля, який дозволяє вчасно гальмувати, повертати або знижувати швидкість руху.

Серед систем безпеки будь-якого автомобіля важливу роль відіграє оптика та освітлення, адже саме від них залежить, наскільки добре видно дорогу в умовах недостатньої видимості. Своєчасно помічене перешкодження або зустрічний автомобіль - це запорука своєчасної реакції водія.

Денні ходові вогні, якими оснащуються практично всі сучасні автомобілі, з'явилися відносно недавно. До цього практично всі автолюбителі використовували вдень габаритний або ближній світло головних фар.

Попит породжує пропозицію - практично відразу на ринку з'явилися електронні пристрої, які дозволяли модернізувати головне світло будь-якого авто, наділяючи фари дальнього світла функціоналом денних ходових вогнів.

Як це працює

Блок управління ДХО, який сьогодні доступний кожному автовласнику, це сучасна електронна мікросхема, "перетворююча" заводські фари дальнього світла в денні ходові вогні без необхідності установки додаткових ламп.

На практиці це реалізується зниженням фактичної яскравості світлового потоку головних фар до значення в 30 або 40%. Цей або схожий принцип реалізований за невеликим винятком практично в усіх нових автомобілях. Вперше такі фари з'явилися в країнах Скандинавії - Швеції, Норвегії, Фінляндії і Норвегії, тому широко відоме їхнє друге ім'я - "скандинавське світло".

Особливості Використовуючи специфіку напрямку світлового потоку і зниження потужності свічення лампи, можна зробити ваш автомобіль помітним з найвіддаленішої відстані. Важливою особливістю є те, що таке світло не сліпить зустрічних автолюбителів, а отже - покращує безпеку руху.

Крім того, як показує практика, термін експлуатації ламп в такому режимі серйозно збільшується, що знижує витрати і економить час на профілактику та заміну.

До переваг систем ДХО фахівці відносять:

  • автоматичний перехід в режим ходових вогнів після запуску двигуна;
  • можливість встановлення яскравості світлового потоку;
  • при необхідності ввімкнення ходових вогнів можна відкласти на певний час;
  • збереження налаштувань вбудованої пам'яті;
  • вимкнення ДХО при переході на ближнє світло, габарити або при стоянні.

Лампи вмикаються плавно, і при цьому повністю зберігається функціонал фар дальнього світла, на яке можна перейти максимально швидко.