Вхід Реєстрація
UA RU
0
Головна ІнфоРозподільчий вал та його функціонал

Розподільчий вал та його функціонал

Двигун будь-якого автомобіля вважається основним елементом, що забезпечує його працездатність та функціональність. Якщо силова установка виходить з ладу, це призводить до досить серйозних фінансових витрат і втрат вашого особистого часу, залежно від типу, складності та характеру поломок.

Визначити точну причину несправності можуть лише фахівці, проте й звичайні автолюбителі повинні звертати увагу на зовнішні ознаки, що свідчать про можливі несправності. Дуже часто проблеми з двигуном діагностуються буквально на слух – ви можете самостійно почути чужі звуки, стукіт і інші шуми як після увімкнення запалювання, так і під час руху.

Розподільний вал автомобіля – важливий елемент силової установки, поломка якого чинить серйозні наслідки. Якщо ви чуєте характерний стук після обертання ключа запалювання в замку та запуску двигуна, варто одразу звернутися на найближчу станцію технічного обслуговування.

Розподільний вал – для чого він потрібен

Чому вам іноді потрібно купити новий розподільний вал замість старої запчастини, втратившої свою функціональність? Слід розуміти, що цей елемент конструкції двигуна автомобіля відповідає за гладку роботу після запуску поршневої та клапанної груп. З його допомогою:

  • вчасно відкриваються та закриваються клапани;
  • забезпечується точний вприскування пального міксу;
  • відбувається робочий хід поршнів.

Розподільний вал відноситься до групи запчастин, які змінюються надзвичайно рідко – виробники гарантують запас міцності, достатній на весь період експлуатації.

Тим не менше, наявні заводські дефекти, порушення правил використання автомобіля, робота в інтенсивних та жорстких умовах експлуатації, порушення функціонування системи змащування та інші фактори можуть призвести до необхідності передчасної заміни цього елемента.

Ціна питання

Дуже часто замість заміни всієї запчастини достатньо купити сальник розподільного вала, який починає пропускати технічні рідини. Це більш економне рішення, але в будь-якому випадку необхідність покупки того чи іншого компонента повинен визначити досвідчений фахівець, який діагностує та виявить причину несправності.

Багатьох цікавить, скільки коштує сам розподільний вал на авто. Існуюча ціна розподільного вала визначається типом, видом і модифікацією транспортного засобу, а також залежить від того, оригінальну запчастину ви обираєте чи більш доступний аналог.