Вхід Реєстрація
UA RU
0
Головна ІнфоСклопідйомник авто – як це працює

Склопідйомник авто – як це працює

Більшість сучасних автомобілів, що випускаються сьогодні, оснащені електричними склопідйомниками. Тільки в більш дешевих і старіших моделях автомобілів ще можна зустріти ручний склопідйомник, керувати яким не дуже зручно.

Такі автозапчастини призначені для регулювання рівня підняття бокових передніх і задніх скла автомобіля. Склопідйомники полегшують не лише регулювання його висоти, але й дозволяють примітивно, але ефективно кондиціонувати салон автомобіля.

Трошки історії

Перші гідравлічні склопідйомники з'явилися на початку 20 століття, а гідроелектросистема була готова восени 1940 року. Через рік американський концерн Ford Motor Company почав збірку перших повністю електричних склопідйомників у моделях Lincoln і Cadillac.

Незадовго до Другої світової війни компанія General Motors розробила рішення на основі гідравлічного насоса, яке використовувалося в 1942 році в кабріолетах, що випускалися цим концерном.

Який купити склопідйомник в авто?

В автомобільній промисловості є два основних типи склопідйомників:

  • ручні;
  • електричні.

У перших використовується ручка, яка обертається в двох напрямках, дозволяючи опускати і піднімати вікно. У електричному склопідйомнику ефект той же, але для цього потрібно лише натискати відповідну кнопку — це набагато швидше та зручніше рішення. В наш час такі склопідйомники використовуються дуже часто, особливо для передніх дверей.

Як це працює?

Склопідйомник, як випливає з назви, представляє собою механізм, який піднімає і опускає бічне скло дверей авто. Це дозволяє вільно відкривати і закривати вікна, таким чином регулюючи циркуляцію повітря в салоні.

Залежно від напряму протікання робочого струму скло піднімається або опускається. Електродвигун постійного струму може обертатися в обидва напрямки, і будь-який такий рух реєструється датчиком Холла та передається на управляючий пристрій. Контролер визначає поточне положення скла на основі зібраних таким чином даних.

Замовити склопідйомник в авто недорого

У нашому каталозі ви завжди можете обрати і купити оптово і в роздріб склопідйомники на будь-які моделі і модифікації автомобілів з доставкою по Києву, Харкову та іншим містам України. Наші ціни доступні, а асортимент постійно розширюється.

Вартість запчастин в багатьох відношеннях залежить від поширеності марки автомобіля. На всі представлені на сайті товари діє гарантія. Досвідчені спеціалісти готові відповісти на будь-які питання, проконсультувати і допомогти визначитися з вибором підходящих до вашого автомобіля комплектуючих.