Вхід Реєстрація
UA RU
0
Головна ІнфоУ яких випадках вам необхідний пристрій розв`язування акумуляторів

У яких випадках вам необхідний пристрій розв`язування акумуляторів

Будь-який автолюбитель із досвідом відразу скаже вам, яка ємність заводського акумулятора, встановленого виробником під капотом. Зазвичай для легкового автомобіля використовуються АКБ на 50-60 ампер/год – цього більш ніж достатньо для забезпечення функціональності всіх заводських елементів електрообладнання.

Тим часом багато водіїв досить часто модернізують оснащення свого автомобіля, замінюючи старі електронні блоки на нові або додаючи до системи додаткові електронні блоки. Це можуть бути, наприклад:

  • сучасні протизламні системи;
  • автозвук з потужним сабвуфером;
  • монітори в підголівниках сидінь та інше.

Зрозуміло, що ці додаткові "споживачі" електроенергії будуть навантажувати заводський акумулятор, тому в певний момент ваш автомобіль ризикує просто не завестися через нестачу заряду АКБ. Вихід може стати придбання більш потужного і ємного джерела живлення або використання одночасно двох акумуляторів, кожен з яких буде автономним і незалежним від іншого.

Важливий елемент керування

Для управління функціоналом такого з'єднання вам знадобиться пристрій роз'єднання акумуляторів, який сьогодні можна придбати практично в будь-якому автомагазині. Цей пристрій дозволяє використовувати джерела живлення відповідно до їхнього призначення – основний АКБ буде задіяно для запуску двигуна і роботи заводської електрики, а додатковий візьме на себе навантаження від нестандартного електрообладнання.

Пристрій такого типу самостійно визначає, коли заводиться автомобіль і починається зарядка основного джерела живлення від генератора, після чого автоматично підключає ще один АКБ для підзарядки.

Ще однією особливістю цього пристрою є функціонал примусового об'єднання двох джерел живлення. Це може бути корисним в тих ситуаціях, коли заряду в основному АКБ недостатньо для запуску двигуна – після довгого простою або зимовки в гаражі, наприклад.

У такому випадку обладнання об'єднує потужності двох акумуляторів, перетворюючи їх в одне джерело живлення, що у більшості випадків з високою ймовірністю дозволить завертати і запускати двигун.

Особливості роботи

Пристрій роз'єднання акумуляторів – це стандартне силове реле, в яке вбудована плата керування. Додатковий АКБ підключається в систему лише у випадку, якщо на основному джерелі живлення підтримується напруга не менше 13,2 вольт протягом 6 секунд. Відключення відбувається при зменшенні напруги до 12,8 вольт. Максимальна потужність струму на пристрої становить приблизно 200 ампер.