Вхід Реєстрація
UA RU
0
Головна ІнфоДодаткове електрообладнання в автомобілі – за та проти

Додаткове електрообладнання в автомобілі – за та проти

Існує достатньо підстав і причин, з яких багато водіїв із досвідом намагаються змінити або вдосконалити існуюче базове електрооснащення автомобіля. Деякі не задоволені роботою двигуна в турбірованому режимі, інші бажають поліпшити параметри основних фар і мигачів, а треті хочуть забезпечити додатковий захист від можливого викрадення.

Попит, як відомо, породжує пропозицію, тому на ринку почали з'являтися такі пристрої, як, наприклад:

  • динамічні мигачі;
  • контролери денних ходових вогнів;
  • імобілайзери;
  • контролери обертів вентиляторів та багато іншого.

Зрозуміло, що важливо правильно підключити всю цю обладнання, щоб новий елемент не став причиною загоряння, наприклад, вашого улюбленого автомобіля. У цьому випадку найкраще звернутися до досвідчених експертів спеціалізованих сервісних центрів.

Рекомендації фахівців

Різноманітні товари в категорії додаткового електрообладнання піднімуть ваш автомобіль на новий рівень комфорту і розвитку, проте важливо розуміти деякі нюанси. Більшість видів додаткового електрообладнання можна встановити, використовуючи кабелі та пристрої, встановлені ще заводом-виробником.

Найчастіше їх використовують при монтажі протитуманих фар, систем мультимедіа, супутникової сигналізації і так далі. При цьому деякі види додаткового електрообладнання несумісні із наявною проводкою та роз'ємами, оскільки конструкція перемикачів та блоків має серйозні відмінності.

У таких ситуаціях фахівцям доводиться не лише додавати додаткові кабелі, але й проводити заміну систем комутації, використовувати нестандартні варіанти кріплення і так далі. Слід враховувати максимальне навантаження на проводку, щоб підключення нового пристрою не призвело до короткого замикання.

Що ще враховувати

Перед тим, як підключати додаткове електрообладнання до наявної системи авто, переконайтеся в тому, що вам вистачить потужності генератора. Зазвичай цей елемент завжди має запас по потужності, але краще самому це особисто перевірити.

В ідеалі загальна потужність, споживана всіма елементами, повинна бути на 25% менше номіналу генератора. Розрахувати загальну потужність допоможуть експерти сервісного центру, які зроблять висновок про необхідність заміни генератора.

Крім того, враховуються такі параметри, як січення проводів, споживаний струм, наявність цифрового управління функціями – комп'ютера, керуючого електронними блоками в імпортному автомобілі. Немаловажливо також перевірити, чи відповідає встановлене обладнання нормам і правилам дорожнього руху – в іншому випадку вас можуть притягнути до адміністративної відповідальності і змусити виплатити немалий штраф.